Patelnie 20 cm
Wśród utensyliów kuchennych przydatnych w każdym domu niezbędnym okazuje się być patelnia. Nie zawsze jednak konieczne jest kupowanie tych o wielkiej średnicy.
20 cm patelnia - do czego się przydaje?
Patelnie o najmniejszej średnicy, czyli około 20 cm, są doskonałe do krótkiego podgrzewania produktów, czy rozpuszczania tłuszczu. Są bardzo przydatne, ponieważ mniejsza średnica oznacza z reguły możliwość używania patelni na mniejszym palniku, oraz krótszy czas jej rozgrzewania.
Małe patelnie średnica 20 cm - gdzie się przydają?
Częstym zastosowaniem dla małych patelni są obiekty gastronomiczne, w których codziennie przytrafia się konieczność podsmażenia pojedynczego kotleta, czy przygotowania małej porcji jajecznicy. Patelnia 20 cm jest doskonałym rozwiązaniem dla studentów mieszkających w akademikach i na stancjach, a także dla singli, którzy z reguły gotują dla siebie samych. Mniejsza powierzchnia patelni na małe porcje jedzenia - wydaje się być idealnym sposobem na oszczędne gotowanie.